Itt van néhány nagyszerű tipp, hogy segítsen növelni a fitneszre való figyelmét!

Itt van néhány nagyszerű tipp, hogy segítsen növelni a fitneszre való figyelmét!

 

Sokan nem szánnak időt arra, hogy a személyes fittségükre koncentráljanak, és ez a jövőben utol fogja érni ezeket az embereket. Ezt a cikket azért írtuk, hogy segítsünk Önnek olyan ismereteket szerezni, amelyek segítségével sokkal könnyebbé és valószínűbbé válik a személyes fittséghez vezető út megtalálása és sikeres megvalósítása.

Sokan az edzőteremben súlyok emelésével próbálják elérni a fizikai fittséget. Valójában csak hat gyakorlatra van szüksége a teste izmainak karbantartásához, ezek a következők: fekvőtámasz, húzódzkodás, guggolás, lábemelés, hidak és kézállásos fekvőtámasz.

Próbáljon ki néhány felülést, és más olyan gyakorlatokat, amelyek a teljes mozgástartományt ösztönzik. Ezek a fajta gyakorlatok rugalmasan tartják a testét, ami fontos lesz, ha idősebb lesz. és el akarja érni azokat a dolgokat, amiket a padlóra ejt.

A nyújtásokat a gyakorlat megkezdése előtt és utána is el kell végezni, hogy lehűtse az izmot az intenzív teljesítménytől. Nyújtáskor a legjobb, ha egy pozíciót 15-30 másodpercig tart, és megpróbál nem ugrálni a tartás közben. Az ugrálás arra kényszeríti az izmot, hogy feleslegesen ütközzön egy ínra vagy testrészre, és sérülést okozhat.

A saját edzésprogram összeállítása remek módja annak, hogy formában maradjon anélkül, hogy edzőterembe kellene járnia. Az edzőteremben használt eszközök egyszerűen csak megismétlik azokat a tevékenységeket, amelyeket önmaga is végezhet. Nincs mászókája? Keressen néhány olyan lépcsőt, amelyet az emberek általában nem használnak.

Az izomsérülések lehúzhatnak minket, de ha minél hamarabb visszatér a testmozgáshoz, az segít gyorsabban meggyógyulni. Kezdje lassan, próbálkozzon csak néhány perccel alacsony intenzitással, csak hogy tesztelje magát. Amint fájdalmat tapasztal, hagyja abba. Ha befejezte, húsz percre jegeljen. Másnap folytassa, és próbáljon meg egy kicsit többet csinálni.

Hogy kímélje a térdét, szükség szerint cserélje le a futócipőjét. A cipők körülbelül ötszáz km-t bírnak ki. Amint megveszi őket, címkézze fel őket a lejárati dátummal. Ossza el az ötszázat a heti átlagos futott kilométereivel, hogy kiszámolja, hány hétig bírja a cipője. A cipő cseréje segít elkerülni az esetleges sérüléseket.

Megelőzheti a betegségeket, ha hét közben nagyon nehezen vagy egyáltalán nem mozog, ha két 20 perces aerobik- vagy súlyzós edzést iktat be a heti programjába. Ez a kis mennyiségű testmozgás segíthet elkerülni a betegszabadságot.

A tricepszet sokkal jobban megedzheti, ha lábujjhegyről tolja el magát. Azzal, hogy lábujjhegyről tolja le a tricepszét az olyan gyakorlatok során, mint például a lábprés, sokkal keményebb munkára készteti ezt az izomcsoportot, mint általában tenné, ha csak a lábával tolná le.

Váltogassa a gyakran végzett gyakorlatokat. A gyakorlatok váltogatásával elkerülheti az unalmat, és megakadályozhatja, hogy a teste platóba kerüljön. Kombináljon magas intenzitású gyakorlatokat, mint például a kick-box, alacsony vagy közepes intenzitású gyakorlatokkal, például sétával vagy kocogással. A frissesség fenntartása fenntartja az érdeklődésedet, valamint segít a testének.

Tartsa szem előtt a hátát, mivel azt gyakran elhanyagolják edzés közben. Az erős hátizmok szabályozhatják a testtartását, más gyakorlatok elvégzésének képességét, és még azt is, hogy mennyire áll ki a hasa. A hátgyakorlatok előtt mindenképpen végezzünk aerobicot, hogy izmaink valamennyire bemelegedjenek és hajlékonyak legyenek.

Használja a mellékelt információkat fitneszprogramjának kialakításához. Értékelni fogja az időt és az erőfeszítést, amit a maximális személyes fittség megszerzésébe fektet. Alkalmazza ezeket a tippeket az életében, és biztos, hogy minden egyes tippből, amit kaptunk, hasznot fog húzni.