Nagyszerű önfejlesztési tanácsok, amelyeket bárki használhat

Nagyszerű önfejlesztési tanácsok, amelyeket bárki használhat

Bár az önsegítés definíciója kissé változhat attól függően, hogy kit kérdezel, az önsegítés legjobb módjai ugyanazok. Az ebben a cikkben felsorolt tanácsok és technikák, betekintést nyújtanak a hatékony módszerekbe, amelyekkel fenntartható, kiszámított, önsegítő stratégiát alakíthatsz ki.

Bár az "önsegítés" kifejezés azt sugallja, hogy fel tudod emelni magadat a csizmádnál fogva, és jobbá tudod tenni az életedet, ezt egyedül soha nem tudod megtenni. Keresd meg azokat a kollégákat és mentorokat, akik bölcsességgel vagy tanácsokkal látnak el a kritikus időszakokban. Azzal, hogy kiépítesz egy támogatói hálózatot és segítséget kérsz, jobban felkészülsz arra, hogy segíts magadon és túléld a nehéz helyzeteket.

Tanulmányozd folyamatosan a személyiségfejlesztő forrásokat, hogy új ötleteket találj, fókuszban maradj és inspirálódj. Rengeteg könyv, kazetta és videó létezik, amelyek segíthetnek céljaid elérésében. Ha szokássá teszed ezeknek a forrásoknak az áttekintését, új tippeket és trükköket szedhetsz fel, amelyekkel sikeresebbé teheted saját személyiségfejlesztési rutinod.

Egy nagyszerű önsegítő tipp az, hogy győződj meg arról, hogy az étrended nem tesz depresszióssá. Ha az étrended sok egészségtelen ételből áll, akkor az elméd fizetheti meg az árát. Próbálj meg egészségesebb ételeket, például friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani. Az egészségesebb étkezéstől sokkal jobban fogod érezni magad.

Akár hiszed, akár nem, ha túl kedves vagy másokhoz, az gyakran azt jelenti, hogy nem vagy elég kedves magadhoz. A személyes fejlődés része az önmagunkkal szembeni kötelezettség teljesítése, és ez nem mindig valósítható meg, ha tucatnyi embernek a kedvében járunk. Önmagadat kell a prioritási listád élére helyezned, és csak utána törődj másokkal.

Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy ne nyaggasd az embereket, ha ez a szokásod. Ez nem tesz mást, mint mindenkit bosszant, és egyrészt szakszerűtlennek, másrészt olyannak tűnik, akit senki sem akar maga körül látni. Ha valamit el kell végezni, vagy valamit nem megfelelően végeznek el, beszélj kedvesen az illetővel, és fejtsd ki, hogy mi a teendő. Értékelni fogják a kedvességed, és valószínűleg megpróbálják majd teljesíteni a kérésedet, mert nem idegesítetted őket a zsörtölődéssel.

Ha van egy elképzelésed, amit el akarsz érni, ne égj ki menet közben. Ne dolgoztasd túl magad vagy az alkalmazottaidat, hogy olyan keményen próbáld elérni. Mint minden mással, ezzel is rendszeres szüneteket kell tartani, hogy lazíthass, pihenhess és feltöltődhess. Ha kiégsz, előfordulhat, hogy az elképzelésed nem ér véget, vagy akár meg is szűnhet.

Tűzz ki célokat, és tartsd magad hozzájuk. A céljaid csak annyira kézzelfoghatóak, amennyire megtervezed őket. A szervezettség és az előrehaladás nyomon követése segít elkerülni a zavaró tényezőket és az útközben felmerülő akadályokat. A zavaró tényezőkkel való foglalkozás és azok legyőzése pozitív megerősítést jelent a szokásokhoz, amelyek elvezetnek a jövőbeli céljaidhoz!

Az önbizalmad növelése nehéz lehet, azonban kezdd azzal, hogy reális elvárásaid vannak. Tűzz ki célokat, és ünnepelj , ha mindegyiket eléred, ahelyett, hogy azt várnád, hogy egy reggel tele önbizalommal ébredj. Minden egyes alkalommal, amikor elérsz egy célt, az önbizalmat ad ahhoz, hogy továbblépj, és megtámadd a következőt, és ez az, ami végső soron megadja neked a vágyott erőt.

Tanuld meg, hogy milyen erővel tudsz nemet mondani, amikor szükséged van rá. Ez semmiképpen sem könnyű, de ez az egyetlen módja annak, hogy az életedben a fontos dolgokra koncentrálj. Ha mindenre igent mondasz, az azzal a következménnyel járhat, hogy elveszíted a képességed, hogy igent mondj a legjobb dolgokra. Mondj gyakrabban nemet, és vedd vissza az irányítást az időbeosztásod és az életed felett.

Ha még mindig tele van az asztal és a hűtőszekrény a hálaadásnapi vagy karácsonyi vacsora maradékával, csomagold össze, és vidd el a helyi női klubnak vagy hajléktalanszállónak, ahelyett, hogy kidobnád. Jobban fogod érezni magad belül, és könnyen feldobhatod valakinek a napját finom ételekkel és desszertekkel. Próbáld meg ezt a szokást nem feltétlenül a nagyobb ünnepekre korlátozni, akár hetente egyszer, akár havonta egyszer szállítasz ételt.

Ha nem vagy különösebben otthonos a technológiában, vedd célul, hogy minden héten felfedezz és megismerj egy technikai eszközt, kütyüt vagy szolgáltatást. Meglepődhetsz, hogy milyen funkcionális és elérhető eszközök világa áll rendelkezésedre. Ez lehet egy új szoftverprogram, egy ismeretlen internetböngésző vagy egy praktikus alkalmazás, amely segíthet abban, hogy szervezett és koncentrált maradjon.

A leghatékonyabb önsegítő folyamat az, amely szervezett és jól átgondolt. Az ebben a cikkben található tippek és tanácsok segíteni fognak abban, hogy ilyen típusú hatékony önsegítő folyamatot alakíts ki, ami arra sarkallhat, hogy kiteljesítse a benne rejlő lehetőségeket. Ha követed az ebben a cikkben található tanácsokat, képessé teszed magad arra, hogy jelentősen pozitív irányba mozdítsd el az életed.