Kanonikus URL

Kanonikus URL

 

A kanonikus URL egy olyan HTML elem vagy meta tag, amelyet a weboldalak használnak, hogy jelezzék a keresőmotoroknak, hogy egy adott oldal azonos tartalmat vagy tartalmi részt képvisel egy másik URL-en. Ez segít elkerülni a tartalmi duplikációt és segít a keresőmotoroknak megérteni, hogy melyik URL a preferált vagy eredeti változat azonostartalmú oldalak között.

A kanonikus URL használata akkor javasolt, amikor azonos vagy nagyon hasonló tartalom található több különböző URL-en.

Amikor a kanonikus URL-t használod, néhány fontos dologra érdemes figyelned:

Helyes kanonikus URL meghatározása: Az oldalakon található kanonikus URL legyen az eredeti, azaz azonos tartalmú oldal preferált URL-je. Győződj meg arról, hogy helyesen adod meg a kanonikus URL-t a weboldaladon.

Megfelelő meta tag vagy HTML elem használata: A kanonikus URL-t meg kell jelölni a weboldal forráskódjában egy meta taggel vagy egy HTML elemmel. A leggyakrabban használt meta tag a következő:

<link rel="canonical" href="https://www.example.com/eredeti-oldal" />

Azonos tartalom meglétének ellenőrzése: Győződj meg arról, hogy a kanonikus URL-en és a többi URL-en valóban azonos vagy nagyon hasonló található. Különbségek esetén a kanonikus URL-t csak azonos tartalommal rendelkező oldalak között kell használni.

Helyes kanonikus URL ellenőrzése: Rendszeresen ellenőrizd, hogy a kanonikus URL helyesen működik-e, és a megfelelő oldalra mutat-e. Ez segít elkerülni a helytelen beállításokat és hibákat.

A kanonikus URL használata a keresőmotoroknak megérteni és kezelni a tartalmi duplikációt a weboldaladon, valamint a SEO-eredmények javítását. Azonban fontos, hogy helyesen és körültekintően alkalmazd a kanonikus URL-t, és rendszeresen ellenőrizd annak helyességét.

 

Címkék: Kanonikus URL