Néhány nagyszerű tanács a személyes fejlődéshez

Néhány nagyszerű tanács a személyes fejlődéshez

 

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy személyesen vagy karrierszinten próbálja meg magát jobbá tenni, ha a SMART koncepció alapján generálja a céljait: S=specifikus, M=mérhető, A=elérhető, R =realisztikus, T = időhöz kötött. Ennek a koncepciónak és a cikkben felvázolt tippeknek a használatával már úton lehet céljai elérése felé.

Ne csak tényekkel töltse meg az elméjét. Egy dolog megtanulni egy folyamat lépéseit, és teljesen más érezni őket, ahogy beépülnek a lényébe. Egy ötletnek meg kell ülnie az elmében, és át kell esnie az emésztésen és az elemző gondolkodáson, mielőtt teljes mértékben hasznot húzhat a befogadott információkból.

Gondolja át, mit akar csinálni magával. Ez nem azt jelenti, hogy előre el kell terveznie az egész életét. Gondoljon a következő öt évre. hol akar lenni? Hogy néz ki az élete? Ha értékeli ezt a jövőképet, szétválaszthatja a rétegeket, és meghatározhatja a legjobb cselekvési módot, hogy oda jusson, ahol lennie kell.

Tegye meg, amit tud, hogy abbahagyja az emberek zaklatását, ha ez a szokása. Ez nem tesz mást, mint mindenkit bosszant, és egyrészt szakszerűtlennek, másrészt olyan valakinek tűnik, akit senki sem szeretne a közelében. Ha valamit meg kell tennie, vagy valamit nem jól csinálnak, beszéljen szépen az illetővel, és mondja el, hogy minek kell történnie. Értékelni fogják a kedvességet, és nagy valószínűséggel megpróbálják teljesíteni a kérését, mert nem ingerelte fel őket a zsémbeskedéssel.

Próbálja meg motiváltan tartani magát, amikor céljai eléréséről van szó. Magabiztosnak kell maradnia, és hinnie kell önmagában. Ügyeljen arra is, hogy összpontosítson az aktuális feladatra. Ha segít, próbálja meg leírni azt az irányt, amelyet meg kell tennie a kitűzött célok eléréséhez.

Tűzzön ki célt, és legyen szenvedélyes a céljáért. Teljesen szenvedélyesnek kell lennie az elérni kívánt cél iránt, hogy pontosan megtegye, amit kell. Ha szenvedélyesen szereti a célt, az abban is segít, hogy minden áldozatot és kompromisszumot hozzon a cél elérése érdekében.

Ha nehéz szakaszokon megy keresztül a házassága, de még nem áll készen arra, hogy ezt beismerje, akkor nincs itt az ideje, hogy felkeressen egy házassági tanácsadót, ezért próbáljon meg végig menni az önsegítés útján. A siker érdekében fontos, hogy találjon egy jól áttekintett információforrást a házassági tanácsadás önsegítésére.

Ha a dolgok olyan helyre kerülnek, ahol nem tudja kezelni őket, kérjen segítséget valakitől, például egy terapeutától. Segíthetnek megbirkózni problémáival azáltal, hogy kibeszélik őket, és megoldást találnak. Nagyon hasznos lehet, ha valakivel beszél, aki nem vesz részt közvetlenül az életében; világos perspektívát nyújthat Önnek.

Ismerje meg a kompromisszumokat, ha igent mond az embereknek. Valahányszor igent mond egy dologra, akkor anélkül, hogy megszólal, sok más dologra is nemet mond. Ha időt ad egy dologra, akkor elveszi más tevékenységektől, amelyeket megtehetett volna. Válassza azt, hogy igent mond élete megfelelő céljaira, és automatikusan nemet mond a kevésbé fontos dolgokra.

Legyen spirituális, vallásos vagy ateista, keressen egy magasabb rendű erőt, amely útmutatást tud nyújtani számára, amikor arra gondol, hogy önmagáról, identitásáról és céljairól azt gondolja, aki lenni szeretne. A felsőbb erőnek nem kell egy meghatározott istenségnek lennie; az emberiség kollektív írása és történetei jó példaként szolgálhatnak valamire, ami nagyobb, mint ön. Azt tapasztalhatja, hogy a szentírások, irodalom vagy közmondások felfedezése segíthet abban, hogy megteremtse önmagát.

Ha azon kapja magát, hogy naponta küzd a fáradtsággal, nézze meg az étrendjét a lehetséges nyomok után. Három fő étkezés, köztük egészséges harapnivalók, energiával és táplálékkal látja el testét és elméjét, ami megkönnyíti, hogy átvészelje az egész napot anélkül, hogy úgy érezné, mintha kiürült volna.

Tanuljon meg lélegezni. Természetes dolognak tűnhet, de ha időt szán különböző légzési technikák elsajátítására, akkor biztosan jobban tudja kezelni a stresszes helyzeteket. Lélegezzen be hétig, és lélegezzen ki tizenegyig.

Járja a beszédet a szavaival. A személyes fejlődésben nincs rosszabb a növekedéshez, mint egy dolgot mondani, és helyette mást tenni. Ha imádkozik, ne csak a szavakat mondja. Gondolkozzon el a jelentésükön, és kövesse a példájukat. Ha azt mondja, hogy tenni fog valamit, akkor kövesse. Ha kifejez egy hitet, akkor cselekedeteivel birtokolja azt.

Ha keményen dolgozik azon, hogy pozitívabb emberré váljon, akkor valószínűleg az a legjobb, ha a negatív embereket távol tartja a köréből. Úgy tűnik, hogy a negatív emberek nem akarnak senkit boldognak látni, ha nem boldogok, ezért megpróbálják szabotálni az örömteli, pozitív emberré válását azzal, hogy megpróbálják lehúzni. A legegyszerűbb módja annak, hogy ezt megállítsuk, ha megpróbáljuk teljesen elkerülni őket.

A mások sikereiből való tanulás a személyes fejlődés kulcsfontosságú stratégiája lehet. Sok embernek sikerült már fejlődnie és elérni céljaikat, ezért kövesse a példájukat. Olvasson a múlt inspiráló alakjairól, vagy beszéljen olyan emberekkel a való életben, akiknek sikerült nagyszerű dolgokat elérniük.

Mindenkinek vannak elvei és meggyőződései, de ha okosan akar ezek szerint élni, akkor képesnek kell lennie megmagyarázni és igazolni őket. Lehet, hogy e hiedelmek némelyike az Ön oktatásának eredménye, és valójában egyáltalán nem segít Önnek. Legyen tisztában elveivel, és tegyen meg mindent, hogy magyarázatot találjon rájuk.

Ahogy a cikk elején említettük, a konkrét, mérhető, elérhető, reális és időhöz kötött célok SMART koncepciójával, az ebben a cikkben található tippeken és tanácsokon túlmenően hatékonyabb és eredményesebb lesz. céljainak elérése személyes és karrier szinten.

szájmaszk, babakocsik, játszószőnyeg, etetőszék, baba, 101 kiskutya, korona, csillag

 

1. szájmaszk

2. babakocsik

3. játszószőnyeg

4. etetőszék

5. baba

6. 101 kiskutya

7. korona

8. csillag

 

szájmaszk, babakocsik, játszószőnyeg, etetőszék, baba, 101 kiskutya, korona, csillag