Segíts magadon - Önsegítő tippek és technikák.

Segíts magadon  - Önsegítő tippek és technikák.

 

Sok ember kezd bele a személyes fejlődésbe, és azon gondolkodik, hogyan tud egyénként fejlődni. Amikor azonban a személyes fejlődésről van szó, sokan azt gondolják, hogy túl nehéz ezt ténylegesen megtenni. Ez csak akkor igaz, ha nem vagy megfelelően képzett, az ehhez a cikkhez hasonló tippek segíthetnek megtalálni a személyes növekedés felé vezető utakat. Nem kell, hogy ez egy házimunka legyen.

A legbölcsebb módja annak, hogy beindítsd az életed, és emlékeztesd magad arra, hogy mit tartasz nagyra, az, ha a saját halandóságodra gondolsz. A halál és az élet rövidségének mérlegelésével meghatározhatod, hogy mire szeretnél törekedni, és kivel szeretnéd tölteni az idődet. Ez baljóslatúnak és morbidnak tűnhet, de "a bölcsek megszívlelik".

Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy minden este gondoskodj arról, hogy eleget aludj. Az alváshiányos emberek általában alacsony energiaszintűek és jellemzően depressziósak. Ha gondoskodsz arról, hogy minden este legalább nyolc órát aludj, több energiád lesz, és jobb lesz a kedved.

A kihívást jelentő célok kiválasztása létfontosságú a sikeres személyes fejlődéshez. Önmagad feszegetése az egyetlen módja annak, hogy kitágítsd a határaidat. Az átfogó célnak olyannak kell lennie, amely legalább egy kicsit kívül esik a hatókörödön, amikor elindulsz a felé vezető úton. Ha többre törekszel, mint amit úgy gondolsz, hogy el tudsz érni, az megtanít arra, hogy többet tegyél.

Vezess listát életed minden olyan pillanatáról, amikor nagynak vagy hihetetlenül erősnek érezted magad. Próbáld ki, hogy minden este lefekvés előtt elkészíted ezt a listát. Nincs olyan dolog, ami túl kicsi vagy buta lenne; csak rajta, és sorold fel őket. Használd ezeket az emlékeket arra, hogy segítsenek előhívni a belső erődet, és hozzáadni ezeket az ismerős érzéseket ahhoz, aki ma vagy.

Ne csak beszélj magadnak, hallgasd meg! Vezess naplót, és részletezd a gondolataidat, miközben feldolgozod a személyes fejlődésed lépéseit. Lehet, hogy a régi szokások leküzdése dühít vagy megijeszt. Ha meghallgatod a belső és külső elbeszéléseidet, képes leszel azonosítani azokat a területeket, amelyek extra figyelmet igényelnek.

Mindig igényesnek kell lenned. Ha a személyes fejlődés a célod, mindig pontosnak kell lenned. Ha magas elvárásokat támasztasz magaddal szemben, az valójában nem más, mint nagyfokú bizalom a képességeidben. A precizitás minden egyes apró lépéssel közelebb visz a céljaihoz.

Az önbecsülésed növelésének egyik módja, ha bókokat adsz másoknak. Ha ennek ellenkezőjét teszed, és kezdeményezed, hogy kedves legyél másokkal, az segít abban, hogy magaddal is kedves legyél.

Amikor az életet nézed, próbálj a pozitívumokra koncentrálni. Túl könnyű a negatívumokat nézni, és összehasonlítani magunkat másokkal, és azt látni, hogy nekik ez vagy az van. Fordítsd meg a dolgot, és csak magadra koncentrálj, és arra, amid valójában van. Ez jobb életszemléletet fog adni.

Ahhoz, hogy motiváld magad, hogy a legjobbat hozd ki magadból, fontos, hogy mindig hű maradj önmagadhoz és az alapvető értékeidhez. Inkább a jellemeddel törődj, mint azzal, hogy milyennek tűnsz mások számára. Győződj meg róla, hogy tetteid mindig tükrözik alapvető értékeidet. Az integritás magabiztossághoz vezet, ami pedig sikerhez vezet.

Most, hogy már van egy jó elképzelésed arról, mit kell tenned ahhoz, hogy elérd a személyes fejlődésedet, amit szeretnél, el kell kezdened stratégiákat kialakítani a sikerhez. Az ebben a cikkben szereplő információk jók, de csak akkor, ha megvalósítod őket a mindennapi életedben, ha ezt megteszed, akkor a siker biztosan követni fog.

 

 

zacskó, pritt ragasztó, konyhai törlőkendő, szappan, elemlámpa, grillsütő

 

1. zacskó

2. pritt ragasztó

3. konyhai törlőkendő

4. szappan

5. elemlámpa

6. grillsütő

 

zacskó, pritt ragasztó, konyhai törlőkendő, szappan, elemlámpa, grillsütő