Nagyszerű személyes növekedési információk, amelyek segíthetnek neked!

Nagyszerű személyes növekedési információk, amelyek segíthetnek neked!

 

A személyes fejlődés a te erőfeszítéseiden múlik. Ha ésszerű keretek között tűzöd ki a céljaidat, és megengedsz magadnak némi rugalmasságot, akkor jó úton leszel afelé, hogy olyan személyes fejlődési tervet hozz létre, amely ösztönzi a szerves növekedést. Ez a cikk számos olyan lépést vázol fel, amelyekkel kiépítheted a személyes fejlődéshez vezető utat, a kátyúk nélkül.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy kényszerítsd magad arra, hogy társasági életet élj, még akkor is, ha nincs hozzá kedved. Gyakori, hogy a depressziós emberek elszigetelődnek és kissé antiszociálisakká válnak. Ez tönkreteheti a barátságokat. Még ha kényelmetlen is, de ha rákényszeríted magad a társasági életre, az segít leküzdeni a depressziót.

Mindenképpen vegyél egy mély lélegzetet, ha stresszesnek, pánikba esettnek vagy aggódónak érzed magad. Csak vegyél egy mély lélegzetet, lélegezz be négy számolásig, és lélegezz ki nyolc számolásig. Ha így teszel, az segít, hogy tudatosan átvedd az irányítást az érzéseid felett, és lehetővé teszi, hogy egy pillanatra elcsendesedj. Ez erőt adhat ahhoz, hogy átcsoportosítsd magad, és újra nekifogj a problémának.

Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy a munkádat a munkában tartsd. A munka és az otthon keveredése nemcsak rád, hanem a családodra és a kapcsolataidra is nagy terhet és stresszt jelenthet. Próbálj meg szünetet tartani magadnak, amikor otthon vagy. Ha otthon dolgozol, tartsd meg az irodádban vagy bárhol, ahol dolgozol; ne kezdd el áthozni az otthonod más területeire. Ne félj a szünettől.

Amikor készen állsz arra, hogy valóra váltsd az álmodat, írd le. Fogalmazd meg szavakba, hogy pontosan mit szeretnél elérni. Legyél nagyon konkrét a céljaiddal kapcsolatban. Az álmaid és céljaid leírása segít számon kérni rajtad, és bizonyítottan segít azoknak, akik valóban elérik, amit kitűztek maguk elé.

Ha megállás nélkül a személyes fejlődésre koncentrálsz, az kiégethet, és megnehezítheti a pályán maradást. Szánj időt a pihenésre és a feltöltődésre, hogy energiádat és elkötelezettséged szintjét magasan tartsd. Engedd meg magadnak, hogy tökéletlen ember legyél! Ha egyensúlyt tartasz az életedben, több energiát kapsz azokhoz a területekhez, amelyek megváltoztatásán dolgozol.

Sorold fel életed összes akadályát, a kisebb és nagyobb, a hosszú és rövid távú és a rövid távú akadályokat egyaránt. Ezek lehetnek akadályok a múltból, a jelenből vagy a jövőből. Vizsgáld meg, hogy milyen különböző módon tudtad leküzdeni a múltbeli nehézségeket, milyen lehetséges megoldásokat találtál a jelenlegi kérdéseidre vagy problémáidra, és hogyan tudnád megelőzni a jövőbeni akadályokat, vagy hogyan dolgozhatnál ki egy vészhelyzeti tervet.

Készíts listát azokról a múltbeli esetekről, amikor sikeresen le tudtad győzni a társak nyomását, hogy saját döntéseket hozhass, sikeres eredményekkel. A saját intuíciójába vetett bizalom jobb, bölcsebb és befektetettebb döntéshozóvá tehet téged. Azt is garantálja, hogy képes leszel elismerést adni magadnak ott, ahol elismerés jár, növelve ezzel önértékelésed érzését.

Ha önsegítő szerekhez fordulsz, hogy segíts a depressziódon, egy remek tipp, hogy törekedj arra, hogy gazdagítsd a családoddal és a barátaiddal való kapcsolatodat. Gyakran előfordul, hogy az életedet teljesebbnek érzed, ha sok emberrel erős kapcsolatod van, és ez egy nagyszerű módja annak, hogy ezt elérd.

Gyakorold, hogy felelősséget vállalsz a tetteidért, ahelyett, hogy egy konfliktusban azonnal a másik félre hárítanád a felelősséget. Ez arra kényszerít téged, hogy magadat vond felelősségre a reakcióidért és válaszaidért. Ahelyett, hogy azt mondanád: "Annyira felbosszantasz, amikor ezt csinálod!", fontold meg, hogy inkább ezt mondod: "Nagyon dühös leszek, amikor te _______, mert úgy érzem, hogy ________." Ez a változat világosan megnevezi a konfliktus forrását és azt, hogy miért reagálsz.

Ha a környezetedben lévő mindennapi dolgokat pozitív eszközként használod, az energizál téged a személyes fejlődési céljaid felé. A kedvenc dalod meghallgatása tíz percet adhat az edzésidődhöz, vagy kedvet adhat ahhoz, hogy egy plusz fél órát tölts egy projektben való munkával. Millió apró dolog van az életünkben, amelyek olyan jó hatással vannak ránk, hogy jelenthetik a különbséget az elérés vagy elmaradás között, ezért minden egyes alkalmat kihasználva használd ki őket az előnyödre.

Alakítsd az álmodat olyan vágyaddá, amit mindenképpen meg kell valósítanod. Az álmok valóra válnak, ha elég keményen dolgozunk értük. Hajlamosabbak vagyunk keményen dolgozni valamiért, amire vágyunk, mert tudjuk, hogy az valóban meg fog valósulni. Ha a céljainkról álomként gondolkodunk, soha nem tekintjük őket valóságnak.

Segíthetsz a depressziódon, ha megnézed a különböző gyógyszereket, amelyeket szedsz. Beszélje meg ezeket orvosával. Néhányan nem veszik észre, de a gyógyszereik okozhatják a depressziójukat. Ezért fontos, hogy figyeld, mit szedsz, és beszélj erről az orvosoddal.

Ha ismered a helyedet az univerzumban, az meghatározza a szerepedet benne. Az univerzum szempontjából egy kis fogaskerék vagy egy nagy gépezetben. Ez nem csökkenti a te fontosságodat a változtatásban, mégis alázatos pontként kell szolgálnia, amelyből kiindulva cselekedeteidet megalapozhatod. Sok kis fogaskerékre van szükség ahhoz a nagyobb dinamikához, amely mozgatja az univerzumot.

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy személyiségként fejlődj, az az olvasás. Számos filozófiai könyv áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek megkönnyíteni az elmédet. Ha a filozófusok gondolatait átveszed és alkalmazod a saját életedre, az segíthet abban, hogy más szemszögből lásd az életet.

Ha tudod, mi az, ami visszatart, változtass rajta. Vegyél részt egy tanfolyamon, ahol foglalkozhatsz az adott témával, vegyél egy könyvet a témában, vagy keress fel egy szakembert, aki segít neked. Tegyél addig, amíg le nem tudod győzni azokat a problémákat, amelyek megakadályozzák, hogy a legjobb életedet élhesd - ennyit megérdemelsz, és ezt el is várhatod!

Mint láthatod, a személyes fejlődéshez fegyelem, önismeret és tudás szükséges. Erőfeszítéseid annyiszor fogják kifizetődni, ahányszor csak hajlandó vagy a munkát belefektetni. A fenti tippek számos egyszerű módszert vázoltak fel, amelyekkel átirányíthatod erőfeszítéseidet, hogy céljaidat tarthatóbbá tedd. Megalapozott tanácsokkal és egy szilárd támogatási rendszerrel bármi lehetséges.