Új szemet nyitó információk a laptopokkal kapcsolatban, amiket sosem tudtál.

Új szemet nyitó információk a laptopokkal kapcsolatban, amiket sosem tudtál.

 

Amikor laptop vásárlásáról van szó, tudnod kell, hogy mit csinálsz, hogy a tökéletes opciót vásárold meg. Ez azt jelenti, hogy kutatást kell végezned arról, hogyan válaszd ki az igényeidnek megfelelő laptopot. Annak érdekében, hogy mindent megtudj, róla, olvasd el ezt a cikket teljes egészében.

Vásárolj kisebb képernyővel rendelkező laptopot, ha nem játékra vagy filmnézésre kívánod használni a számítógépet. Ezeknek a számítógépeknek a kijelzői gyakran jóval kisebb felbontást kínálnak, viszont olcsóbbak és hordozhatóbbak. A tizenöt hüvelykes monitorok a középkategóriába tartoznak, és meg kell adniuk a szükséges felbontást.

Ha gamer vagy, győződj meg róla, hogy a laptopod rendelkezik dedikált grafikus feldolgozóegységgel. Ha ez egy szabványos (beépített) GPU, akkor nem biztos, hogy jól teljesít a vadonban az általad kedvelt játékokkal. Keress ATI vagy NVidia GPU-t. Mindkettő teljesít a grafika és a sebesség terén.

Bár az interneten keresztül történő laptopvásárlás általában biztonságosnak tekinthető, valóban át kell gondolnod, hogy ki fogja szervizelni a gépedet, amikor eljön az ideje. Ha visszaküldöd az eladónak vagy közvetlenül a gyártónak, akkor legalább napokig nélkülöznöd kell a laptopodat. Fontold meg a helyi kiskereskedőt, ha jó üzletet tudsz kötni, és kevesebbet kell aggódnod a javítás miatt.

Ha csak egy hibás billentyűt szeretnél megjavítani a laptopodon, óvatosan húzd fel a szélét, amíg le nem jön, és nézd meg alatta a zsanért. Ha a zsanér megrepedt vagy eltört, akkor egy teljesen új billentyűzet helyett csak egy új billentyűzetkészletet kell rendelned. A készletekhez szerelési útmutató is jár, így végül pénzt takaríthatsz meg.

Ahhoz, hogy keze és ujjai ne görcsöljenek be laptopon való gépelés közben, használj olyan vezeték nélküli billentyűzetet, amely az asztali számítógép méretével megegyező méretű. Így egy teljes méretű billentyűzet kényelmét élvezheted anélkül, hogy egy asztali számítógépet kellene magaddal cipelned.

Írd le a szükséges funkciókat, mielőtt elmész a kiskereskedelmi üzletbe vásárolni! Ha online vásárolsz, a listát magad mellett tarthatod, így egyszerűbbé válik a folyamat. Ha elmész a boltba, és elfelejted a listádat, előfordulhat, hogy olyan laptopot kapsz, amely nem felel meg minden igényednek.

Annak érdekében, hogy laptopod ne melegedjen túl, amikor az ágyban vagy a kanapén dolgozol rajta, ügyelj arra, hogy a laptopot ne közvetlenül puha felületre, például takaróra vagy paplanra tedd. A kemény felület teret ad a hűtőnyílásoknak a működéshez, de a puhább felületek kitöltik a réseket, így a hő a motorok belsejében marad, és potenciálisan károsíthatja a laptopot.

Gondold végig, milyen esetleges kedvezményekre vagy jogosult bizonyos kiskereskedőknél. Egyes kiskereskedők időskori kedvezményeket, diákkedvezményeket és kedvezményeket kínálnak a hadsereg tagjai számára. A kedvezmény lehet, hogy kicsi, de érdemes kihasználni. Amikor egy olyan nagyméretű dolgot vásárolsz, mint egy laptop, egy kis kedvezmény is sokat számít.

Amikor laptopot vásárolsz, ne csak a márka miatt dönts egy laptop mellett. A legtöbb népszerű cég jó laptopokat kínál, de az áruk gyakran nagyon magas. Ezért fontos, hogy megértsd a számítógépek specifikációit, és ennek megfelelően vásárolj. A kevésbé ismert cégek néha remek termékeket kínálnak.

Ezekkel a nagyszerű információkkal máris készen állsz arra, hogy meghódítsd a laptopok világát. Használd az egyes tippeket, miközben átnézed a lehetőségeidet, hogy kiválaszthasd az igényeidnek legmegfelelőbb modellt. A végén egy nagyszerű laptopod lesz, amely hosszú éveken át jól szolgál majd téged.