Mire jó egy optimalizáló megoldás?

Miért van szükség a mobilos weblap-optimalizálásra?

Alapvetően a weboldalak széles, nagy számítógép-képernyőkre készülnek, sok szöveggel, processzort megterhelő multimédiás tartalmakkal, egérre szabott kezelőfelületekkel – leginkább ezeket kell „lenyesni”, illetve átalakítani azért, hogy a netezés szempontjából egyre jobban elterjedő okostelefonok és tabletek kijelzőire, valamint kezelési módjaira faraghassuk át a weboldalunkat. Ha egy hagyományos weboldalt próbálunk megnézni mobilon, az elrendezése miatt sokkal kényelmetlenebbül találjuk meg rajta a keresett információkat, egyes elemek ráadásul meg sem jelennek (a Flash tartalmakat például a legtöbb mobilrendszer már nem támogatja). A mobilra optimalizált weboldal az elrendezésében és funkcionalitásában a kis kijelzők, az érintéssel kezelés, valamint a PC-nél gyengébb hardver követelményeit szem előtt tartva ad az olvasónak teljes körű „élményt” bosszankodások, nem megtekinthető elemek, kiismerhetetlen navigációs trükkök nélkül.

Seo agency Zürich, seo in Vienna and seo in Budapest

Seo agency Zürich seo Zürich seo agency seo seo budapest seo in Budapest seo vienna seo ügynökség budapest english school budapest seo wien Seo agency Zürich, seo in Vienna and seo in Budapest

A mobil alkalmazás, azaz applikáció (röviden app) annyiban különbözik a fentiektől, hogy ilyenkor egy különálló program képében fut a weboldal vagy annál akár bővebb, színesebb, interaktívabb tartalom, tehát nincs szükség a megtekintéshez külön böngészőre, ami szélesebb lehetőségeket tesz lehetővé, mert nem kell annak korlátai között mozogni.

Miért éri meg a weboldalunkat mobilra optimalizálni, vagy akár app formájában elkészíteni?már kötelező jellegűnek számít egy vállalati weboldal esetében. A webes megtekintéseknek egyre nagyobb hányada érkezik valamilyen mobil eszközről, és ha egy optimalizálatlan weboldal fogadja a telefonról hozzánk látogatókat, nagy eséllyel elveszítjük őket. Könnyen átpártolhatnak olyan versenytársunkhoz, ahol a telefon kijelzőjén is egy pillanat alatt megtalálhatják a nekik fontos információt.

Rekordokat döntenek az okjostelefonok értékesítései, ezzel szemben a hagyományos telefonok iránti kereslet csökken. A hazai mobilvásárlói piacon is előretörnek