keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, SEO), illetve keresőmarketing az a tevékenység, melynek célja, hogy egy weboldalt a webes keresők (mint például a Google) megtaláljanak, és a találati listában minél előrébb mutassanak.”

Azt mondják, a keresőoptimalizálás egy soha be nem fejezhető munka. Ez így is van, hiszen új cikkeinket mindig a SEO-nak megfelelően kell megírni, illetve idővel változhatnak a keresőmarketing trendek, így át kell alakítani stratégiánkat. Ugyanakkor ami munkát egyszer elvégzünk, az hosszú ideig hozza nekünk a hasznot, azaz a látogatókat. Mik is az alapok?

Alapkövetelmények a honlap keresőbarát kialakításakor

Elkészültekor szerkezetileg (HTML kód) kell megfelelnie a keresőoptimalizálás szabályainak, azaz legyen szabványos. 

Fontos, hogy a honlap úgy legyen kialakítva, hogy a későbbiekben, ahogy növeljük a tartalmat, legyen lehetőség az új oldalak optimalizálására, illetve ezt minél egyszerűbben megoldhassuk. Ezáltal a kezdeti keresőmarketing szempontjainkat mindvégig szem előtt tarthatjuk.

A honlap keresőbarát kialakítása alapvető fontosságú, ha jövedelmező, honlapot szeretne.

Oldalon belüli keresőoptimalizáció

A SEO alapja a kulcsszó, amit a keresőbe írva megkapjuk a találati listát. Először gondosan ki kell választani kulcsszavainkat, itt kicsit a látogató bőrébe bújva “ugyan mit írhat a lehetséges vásárló a keresőbe” alapon kell gondolkodnunk, illetve segédeszközök lehetnek a keresők statisztikái is.

Ezek tudatában lehet megírni az oldal szövegeit a keresőoptimalizálás szabályainak megfelelően (pl.: kulcsszósűrűség). Ezt a későbbiekben is minden új lapnál figyelembe kell venni, akár egyre kisebb réspiacra jellemző kulcsszavakat használva bővíteni keresőmarketing stratégiánkat.

A keresők nagyon szeretik, amikor új tartalmakkal kedveskedünk látogatóinknak. A gyakran frissülő oldalak a találati listákon előrébb lesznek.

Oldalon kívüli keresőoptimalizáció

Minél többen hivatkoznak a mi honlapunkra, annál megbízhatóbbnak tartják a keresők is. Az oldalunkra mutató linkek gyarapodásával léphetünk leghatékonyabban előre a találati listákon. Ezért számít a keresőoptimalizálás legfontosabb eszközének a linképítés.